Europa

Vakantielanden in Europa

Albanie  Frankrijk Oostenrijk  
Andorra   Griekenland  Polen  
Belgie  Hongarije   Portugal  
Bosnie en Herzegovina   Ierland  Rusland 
Bulgarije  IJsland   Spanje 
Canarische eilanden   Italie  Tsjechie 
Cyprus  Kroatie  Turkije 
Denemarken  Luxemburg  Zweden  
Duitsland  Malta  Zwitserland 
Engeland   Nederland   
Finland   Noorwegen   

Over Europa:

Europa is de naam van het continent dat ten westen van Azië en ten noorden van Afrika ligt. Het wordt eveneens begrensd door de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Het telde in 2000 ca. 728 miljoen inwoners. Daarmee is het qua bevolking het op twee na grootste continent, na Azië en Afrika. Qua oppervlakte is Europa het op één na kleinste continent van de wereld. In totaal bestrijkt het een gebied van 10.400.000 km⊃2;. Het is slechts een fractie groter dan het continent Australië. Horizontaal zijn de uitersten IJsland en Nova Zembla, verticaal zijn dat Frans Jozefland en Kreta, of eigenlijk het nog iets zuidelijker gelegen Gavdos. Feitelijk bestaat het werelddeel uit twee grote schiereilanden: Scandinavië en Europa (heel soms aangeduid als het "Europese Schiereiland") en het Russische deel dat op het continent zelf ligt. Het schiereiland Europa is iets groter dan het Arabisch schiereiland en vertakt op zijn beurt weer in kleinere schiereilanden zoals het Iberische (Spanje en Portugal), het Apennijnse (de 'laars' van Italië), de Balkan (Griekenland) en Jutland (Denemarken).

Europa is de naam van het op een na kleinste werelddeel dat ten westen van Azië en ten noorden van Afrika ligt. Het wordt eveneens begrensd door de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Qua bevolking is Europa het op twee na grootste continent op Azië en Afrika na.

Noord-Europa is noordelijke deel van het Europese continent met landen zoals IJsland, Noorwegen en Zweden. Houdt u van ongerepte natuur met prachtige meren, rivieren, uitgestrekte bossen, fjorden en heuvels, dan is Noord-Europa de bestemming voor u!

West-Europa onderscheidt zich van Zuid-, Noord-, Midden- en Oost-Europa door de geografie en door de verschillen in geschiedenis en cultuur. Met de landen Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en Luxemburg staan garant voor een prachtige vakantie vol met cultuur of zon zee en strand. Bezoek steden zoals Londen, Amsterdam of Parijs voor een heerlijk weekendje weg.

Midden-Europa kenmerkt zich om haar schitterende vergezichten, overweldigende natuur, glasheldere riviertjes en hoge watervallen. Bezoek sfeervolle steden zoals Praag en Budapest. Of genieten aan het water in de Bohemen of aan het Balatonmeer.
Landen zoals Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije staan garant voor een afwisselende vakantie!

Zuid-Europa wordt gedomineerd door de Middellandse Zee. Met vakantiebestemmingen naar Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Kroatië en Turkije is Zuid-Europa misschien wel de meest populaire vakantieregio van Europa.